News

Despre developarea fotografiilor

DEVELOPÁ vb. tr. a trata cu un reactiv chimic un material fotosensibil impresionat, pentru a face să apară clar imaginea formată la expunere.

Desi in mintea noastra developarea se refera la filme, in realitate cuvantul se refera la procesul chimic prin care o suprafata fotosensibila expusa la lumina este tratata pentru a face imaginea sa apara. Deci, cand spunem ca developam filme sau developam fotografii, ambele sunt corecte. Se mai folosesc si urmatorii termeni in popor: scoatem pozele, printam pozele, etc. Toate se refera la acelasi lucru: bucuria de a-ti vedea fotografia pe hartie.

Tipuri de printare: developare ( despre care am vorbit mai sus ), printare inkjet, printare laser, printare prin sublimare, etc. Aceste tipuri de printare se folosesc la diferite aplicatii. Desi incercarile de a detrona developarea de catre producatorii de inkjet au fost multe, inca nu au reusit.

Developarea fotografiilor, sau printarea lor in proces clasic cu hartie fotosensibila este, si probabil va ramane inca mult timp, cea mai buna metoda de printare a fotografiilor. Motivele sunt variate: rezistenta in timp, realismul culorilor obtinute, viteza de printare si nu in ultimul rand costurile reduse. Desi imprimantele inkjet au depasit ca rezolutie developarea pe laboratoare foto digitale, sunt cateva probleme care nu pot fi surmontate: culorile reale greu de obtinut, costurile cu cerneala sunt foarte mari, imprimantele nu au aceasi viteza de printare, se strica des si se infunda capetele. 

La centrul nostru din Crangasi folosim aparatura Noritsu. Acestea sunt laboratoare digitale. Expunerea hartiei fotosensibile se face cu ajutorul razelor laser, urmand ca mai apoi hartia sa "calatoreasca" printr-o serie de bai chimice ( revelator, albire si spalare ), trecand apoi prin uscator si iesind apoi pe cealalta parte, uscata si gata de pus pe perete. Aceste utilaje, impreuna cu folosirea chimiei Kodak si a hartiei Fuji, duc la obtinerea unor fotografii foarte frumoase. Facem acest lucru in fiecare zi, de douazeci de ani si ne mandrim cu ceea ce facem.

Acestea fiind spuse, recomandarea noastra este sa printati imaginile la noi. Garantam developarea fotografiilor la o calitate ireprosabila. Si garantam cu returnarea completa a banilor. Puteti comanda developare fotografiilor online, direct de acasa, de pe telefon sau calculator. Noi ne ocupam de restul si in 24-48 de ore le aveti acasa.