News

Ce tip de fotocarte sa aleg?

Coperta soft sau hard? Lay flat? Cum stiu care album mi se potriveste?  De ce se numesc si fotocarti si albume digitale ? Care este diferenta?

Da, stim ca toate aceste cuvinte pot induce oarecare confuzie celor care nu au mai comandat. Tocmai de aceea, pentru a veni in sprijinul celor care au intrebat, scriem acest articol. Hai sa le luam pe rand: In primul rand, fiind niste produse relativ noi, au fost denumite dupa traducerile din in engleza. In limba engleza, toate aceste tipuri de albume se numesc "Photobook", deci in traducere fotocarte. Cu toate astea, majoritatea fotografilor de la noi le numesc albume sau albume digitale. Desi in limba romana, cuvantul album te duce cu gandul la albumele clasice in care se puneau fotografiile in buzunarase din folie. In final, important este ca albumele sau fotocartile au prins foarte bine si sunt foarte apreciate si indragite de toata lumea pentru a pastra cele mai bune amintiri intr-o forma mai prietenoasa si mai usor de revazut decat telefonul.

Ar trebui spus aici, ca in limba engleza se mai numesc si "Coffee Table Book", adica un album pentru masuta de cafea. Dar acest termen se refera mai mult la albumele rezultate din sedinte foto si care au fost  editate si pregatite de fotograf pentru client.

Paginile fotocartilor: Toate fotocartile de la noi (cu exceptia celor din modelul  Pro2 si Digi4) au pagini groase, cartonate si rigide. Acestea sunt legate in stil de carte si au deschidere de 180 grade, imaginea avand continuitate de pe o pagina pe alta. Interiorul albumului este apoi taiat la o ghilotina astfel incat toate paginile sunt absolut egale.

Modelele LayFlat au toate coperti de piele, ecologica sau naturala, in functie de ce alegeti. Aici totul este destul de simplu. Au deschidere de 180 grade, copertile nu sunt editabile si se preteaza pentru evenimente mai serioase. In schimb, albumele cu coperta foto, fiind mai accesibuile, se preteaza la tot felul de evenimente, incepand de la o simpla iesire de weekend, pana la o nunta sau un botez. 

Albumele cu coperta foto sunt si ele de doua feluri: SOFT si HARD. In primul, toate albumele cu coperta foto, au coperta 100% personalizabila. Prima pagina din aplicatia de albume este de fapt coperta in cazul lor. Cele soft, au coperta usor cartonata, taiata la aceaiasi dimensiune cu interiorul albumului. Acest tip de coperta este mai accesibila ca pret, avand in vedere ca necesita o prelucrare mai putin complexa. Albumele cu coperta HARD, au coperta din mucava de 2.5mm, peste care se casereaza printul foto cu imaginea pe care ati dorit-o pe coperta. Aceste modele de albume cu coperta hard sunt mai atragatoare decat celele cu coperta soft, deoarece coperta este mult mai groasa si cartonata, este usor mai mare decat interiorul cartii si aplicarea benzii decorative de cotor care ii da o oarecare eleganta.

Cum comand o fotocarte? Deci, in primul rand, in curand veti putea creea si comanda direct din telefon. Insa deocamdata, puteti comanda doar de pe un calculator windows. Noi avem o aplicatie gratuita pe care o puteti descarca si instala pe orice calculator windows. in aceasta aplicatie gasiti toate modelele si preturile aferente. Odata ce ati ales modelul, il veti putea personaliza pe fiecare pagina astfel incat sa spuneti povestea pe care doriti. Putei alege din diferitele tipuri de layouturi, cu o poza pe pagina sau mai multe, puteti pune fundaluri sau nu, borduri colorate, puteti adauga text explicativ, etc. Dupa ce sunteti multumit cum arata, puteti trimite comanda la noi. Odata primita, o verificam, va contactam pentru confirmare si o punem in fluxul de productie. In general, nu dureaza mai mult de 2 zile pana pleaca de la noi. 

Fotocartea este cea mai placuta cale de a spunea povestea ta, de a-ti pastra amintirile dragi la indemana si a le imparti cu cei dragi.  Incearca si tu. 

Cu drag, Echipa Deimagini