News

De ce printam fotografiile ?

Acum ceva timp, intrand intr-un studio foto al unui fotograf de renume, am vazut pe peretele din fata urmatoarea intrebare: "Daca toate fotografiile copilariei tale ar fi pe un floppy disk" ? Aceasta intrebare era insotita de o fotografie mare cu un floppy disk.

Probabil ca multi dintre cei nascuti dupa anul 2000 nu au vazut un floppy disk, sau discheta cum ii mai spuneam noi. Acestea au fost inlocuite de CD-uri, care sunt si ele pe cale de disparitie. In mai putin de douazeci de ani, am trecut de la disc de vinil la banda de magnetofon, la caseta audio, la floppy disk, la CD, la stickuri de memorie, la SSD, si in final la cloud. Ce am invatat in acesti ani ? Pai tocmai la asta se refera intrebarea. Noroc ca parintii nostrii nu au pus pozele copilariei noastre pe un disc de vinil sau pe o discheta. Ei le-au pus pe hartie. Din acest motiv putem inca sa ne uitam la ele. Altfel am pune pe perete un floppy disk in loc de o fotografie cu prima bicicleta.

Evident ca in zilele noastre nu putem printa toate fotografiile pe care le facem. Insa developarea celor mai bune imagini, celor mai importante fotografii dintr-o vacanta, de la o nunta, de la un botez este inca la fel de important ca si acum douazeci de ani. Hai sa nu lasam copiilor o cutie de stickuri la care se vor uita cum ne uitam noi la dischete. Amintirile voastre cele mai de pret merita mai mult de atat. Meritat printate, privite, admirate si lasate mostenire.